دیابت و گروه­های خودیار

BAJqWnFUaWE3QEPqjKW0IH7a12YqFDnm67ehFMUF

گروه خودیار، گروهی است که در آن تعامل افراد با سایر اعضای گروه، موجب پایبندی بیشتر آنها به تصمیم های خودمراقبتی شده و در نتیجه، فوائد و نتایج بهتری بدست می آید.

خودمراقبتی و کنترل دیابت می تواند کاری خسته کننده و سخت باشد. یکی از مزایای مهم پیوستن به گروه های خودیار، دسترسی به کمک و حمایت افرادی است که هر روز با چنین مسائلی سروکار دارند.مطالعات نشان می دهد که حمایت چنین افرادی، در کنار سایر حمایت‌ها، به افراد کمک می‌کند تا یاد بگیرند که با شرایط خود زندگی کنند و به آنها اعتماد به نفس، دانش و حمایت لازم برای مدیریت پیچیدگی‌های زندگی با شرایط و بیماری های طولانی‌مدت را می‌دهد. هدف از دسترسی به گروه خودیار، ارائه اطلاعات و منابع ارزشمند مضاعف برای افراد مبتلا به دیابت به منظور بهره مندی از حمایت عاطفی، کاربردی، توانایی حل مشکل و خودمراقبتی است.

گروه خودیار می‌تواند فضایی را فراهم کند که افراد بتوانند فراز و نشیب های زندگی با دیابت را بیان کنند و احساس حمایت کنند.

حمایت از افرادی که از تجربیات مشترک استفاده می کنند تا با دانش، اطلاعات و پشتیبانی به یکدیگر کمک کنند، یک راهکار ساده اما قدرتمند برای سلامت و تندرستی است. عضو شدن در این گروه ها به ویژه برای کسانی که دارای شرایط طولانی مدتی مانند دیابت هستند، بسیار ارزشمند است، زیرا افرادی که به تازگی تشخیص داده شده اند می توانند از تجربیات دیگران در کسب دانش و مهارت های مورد نیاز بهره ببرند.

دیابت یک موضوع سلامت همگانی است که بدون مداخله مناسب مشکلاتی را برای فرد ایجاد می کند.

 

  • برنامه های گروه خودیار می تواند در پیشگیری و به تاخیر انداختن ابتلا به دیابت در افراد مبتلا به پیش دیابت، خودمراقبتی و کنترل دیابت و پیشگیری از عوارض موثر باشد.

  • حمایت اعضای گروه از هم، مراقبت خوبی است برای همه.

کنترل دیابت چالش برانگیز است

 

  • اگر یک فرد مبتلا به دیابت به طور متوسط سالانه شش ساعت را در مطب پزشک یا متخصص بهداشت بگذراند، ۸۷۶۰ ساعت در سال باقی می‌ماند که «به تنهایی» دیابت خود را باید مدیریت کند. خودمراقبتی دیابت می تواند مانند یک شغل تمام وقت باشد!

  • دیابت “پیشرونده” است، به این معنی است که با گذشت زمان بدتر می شود.

  • داشتن سبک زندگی سالم، نیازمند تغییرات رفتاری دشواری است که در طول زمان حفظ شود.

  • چالش‌های زیادی توسط عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت مانند فرهنگ، محیط، آموزش، شرایط کاری، دسترسی به مراقبت‌های پزشکی و زیرساخت‌های اجتماعی ایجاد می‌شود. 

  • حمایت اجتماعی، عنصر کلیدی و مهم گروه های حمایتی است که ثابت شده است که به خودمراقبتی و کنترل دیابت کمک می کند.

  • حمایت همدیگر در گروه موجب افزایش دانش درباره دیابت، بهبود رفتارهای مراقبت از خود، کنترل قند خون و همچنین بهبود اوضاع روحی می شود.

  • آموزش خودمراقبتی دیابت در گروه های خودیار موثر است

  • اکثر مردم نمی توانند تغییرات ناشی ازخودمراقبتی را حفظ کنند. پشتیبانی و حمایت در گروه خودیار با تشویق افراد به شرکت در برنامه های آموزشی و با پشتیبانی و حمایت از خود مراقبتی موجب حفظ دانش و تغییرات رفتاری می شود.

  • حمایت افراد در گروه می تواند برخی از بارهای سلامت روان مرتبط با دیابت، مانند خلق و خوی پایین یا افسردگی را برطرف کند.

  • حضور در گروه خودیار، اشتراک گذاری تجارب، اغلب، مهم‌ترین کاری که افراد در گروه می توانند انجام دهند این است که وقتی دیگر افراد به آنها نیاز دارند، در گروه حضور داشته باشند. ما نباید ارزش پشتیبانی، حمایت و احساس یک ارتباط واقعی با شخص حامی را دست کم بگیریم.

برنامه های گروه خودیار می تواند در به تاخیر انداختن شروع دیابت در افراد مبتلا به پیش دیابت، تقویت خودمراقبتی در افراد مبتلا به دیابت و پیشگیری از عوارض بیماری دیابت باشد

6tbiWZi7zBh5pCh02e5oP0qCdrRQCqh4FTLd2pS8

کمک در مدیریت روزانه دیابت

اهداف ساده­ای مانند «۱۵۰ دقیقه ورزش در هفته» یا «خوردن میوه و سبزیجات بیشتر» در مطب پزشک بسیار ساده به نظر می رسند، اما اغلب انجام دادن آنها به نظر می رسد که دشوار باشد. افراد حامی درگروه خودیار کمک می‌کنند تا این برنامه‌ها به برنامه‌هایی تبدیل شوند که با سبک زندگی و شرایط افراد همخوانی داشته باشد. افراد از تجربیات خود در مورد رژیم غذایی، فعالیت بدنی و پیروی از داروها برای کمک به دیگر افراد گروه صحبت می کنند.