کاردیومیوپاتی چیست؟

کاردیومیوپاتی بیماری است که میوکارد (عضله قلب) را تحت تاثیر قرار می دهد. کاردیومیوپاتی می تواند قلب را سفت، بزرگ یا ضخیم کند و باعث ایجاد بافت ضخیم در قلب شود. در نتیجه، قلب نمی تواند خون را به طور موثر به بقیه قسمت‌های بدن پمپ کند. با گذشت زمان، قلب می تواند ضعیف شود و کاردیومیوپاتی می تواند منجر به نارسایی قلبی شود. درمان می تواند کمک کنده باشد اما برخی از افراد مبتلا به کاردیومیوپاتی در نهایت نیاز به پیوند قلب دارند.

کاردیومیوپاتی چقدر شایع است؟

کاردیومیوپاتی می تواند هر فردی را در هر سن، جنس یا نژادی تحت تاثیر قرار دهد. شایع ترین کاردیومیوپاتی ارثی، از هر ۵۰۰ نفر در جهان ۱ نفر را مبتلا می کند. سایر انواع ژنتیکی در ۱ نفر از هر ۲۰۰۰ یا ۲۵۰۰ نفر رخ می دهد.

علائم و علل

علائم شایع کاردیومیوپاتی عبارتند از خستگی، تپش قلب، درد قفسه سینه، آریتمی( نا منظم بودن ریتم قلب)، تنگی نفس (تنگی نفس)، تورم (ادم) در پاها یا مچ پاها و سنکوپ (غش کردن).

برخی از افراد هیچ علامتی از کاردیومیوپاتی ندارند و نیازی به درمان ندارند. برخی دیگر با پیشرفت بیماری خود علائمی را تجربه می کنند.

چه چیزی باعث کاردیومیوپاتی می شود؟

شایع‌ترین علل کاردیومیوپاتی شامل ژن هایی است که از والدین خود دریافت می کنید. محققان هزاران جهش ژنتیکی را پیدا کرده اند که باعث کاردیومیوپاتی می شود.

سایر علل کاردیومیوپاتی عبارتند ازبیماری عروق قلب، عفونت هایی که عضله قلب را تحت تاثیر قرار می دهد، التهاب قلب، دیابت، بیماری تیروئید و بیماری های کلسترول بالا اما  گاهی اوقات، متخصصان علت کاردیومیوپاتی یک فرد را نمی دانند.

عوامل خطر برای کاردیومیوپاتی چیست؟

عوامل خطر کاردیومیوپاتی(که برخی از آن‌ها را نمی توان تغییر داد) عبارتند ازسابقه نارسایی قلبی، کاردیومیوپاتی یا ایست قلبی ناگهانی در خانواده، سابقه فردی حملات قلبی، استفاده طولانی مدت از کوکائین یا الکل، بارداری، یک تجربه بسیار استرس زا، مانند از دست دادن یک عزیز، پرتودرمانی یا شیمی درمانی برای درمان سرطان و اضافه وزن.

عوارض کاردیومیوپاتی چیست؟

با بدتر شدن کاردیومیوپاتی، ممکن است سایر مشکلات قلبی مانند آریتمی (ضربان قلب نامنظم)، نارسایی قلبی، سکته، بیماری دریچه قلب، ایست قلبی و شوک قلبی رخ دهد.

کاردیومیوپاتی چگونه درمان می شود؟

درمان های کاردیومیوپاتی این بیماری را درمان نمی کند. با این حال، آن‌ها می توانند به افراد در مدیریت علائم و کاهش سرعت پیشرفت بیماری کمک کنند. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی ممکن است تغییرات شیوه زندگی، داروها، دستگاه ها یا روش ها را توصیه کند. آن‌ها درمان افراد را بر اساس نوع کاردیومیوپاتی و میزان پیشرفته بودن آن تعیین می کنند.

تغییر سبک زندگی

تغییر نحوه زندگی روزمره می تواند قلب را تقویت کند. راه‌های انجام این کار عبارتند از خوردن غذای کم چرب و نمک، حفظ وزن در محدوده‌ی سالم، خواب کافی، کاهش سطح استرس، پرهیز از مصرف مواد دخانیات و اجتناب از الکل.

منابع علمی:

https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/16841-cardiomyopathy