fcf82931 e356 415a a588 4d6f9b46071b

حالت تهوع، دل درد یا نفخ می تواند دلایل زیادی داشته باشد. اما برای افراد مبتلا به دیابت، این مسائل رایج گوارشی را نباید نادیده گرفت. قند خون بالا می تواند منجر به مشکلات گوارشی شود  که معده به درستی تخلیه نمی شود.به طور معمول، ماهیچه های معده سفت می شوند تا غذا را از طریق دستگاه گوارش به قسمت‌های مختلف بدن منتقل کنند. اگر دچار افراد مبتلا به دیابت دچار مشکلات گوارشی باشند، آسیب عصبی ناشی از قند خون بالا می‌تواند باعث کند شدن یا توقف کار آن عضلات شود. این مشکلات گوارشی بر میزان جذب غذا توسط بدن تأثیر می گذارد که در صورت عدم درمان می تواند منجر به سوء تغذیه شود.

اگرچه این بیماری در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ شایع تر است، افراد مبتلا به نوع ۲ نیز می توانند به آن مبتلا شوند. اکثر افراد دچار به مکشلات گوارشی حداقل ۱۰ سال به دیابت مبتلا بوده اند و همچنین دارای سایر عوارض مرتبط با این بیماری هستند.

علائم

علائم گوارشی در افراد مبتلا به دیابت عبارتند از سوزش سر دل، حالت تهوع، استفراغ و کم اشتهایی.

اگر افراد هر یک از این علائم را داشته‌باشند باید با پزشک خود صحبت کنند تا بتوانند مشکلات گوارشی را مدیریت کنند و از بدتر شدن آن جلوگیری کنند.

انواع مشکلات گوارشی در افراد مبتلا به دیابت:

یبوست دیابتی: یبوست می تواند از عوارض دیابت باشد. اعصاب روده بزرگ ممکن است آسیب ببینند، که باعث می شود عضلات به خوبی کار نکنند و مدفوع را از بین ببرند و باعث حرکات سخت روده شود. این عارضه می تواند تا ۶۰ درصد از افراد مبتلا به دیابت طولانی مدت را درگیر کند.

اسهال و استفراغ دیابتی: حدود ۲۰ درصد از افراد مبتلا به دیابت ممکن است اسهال داشته باشند، به خصوص اسهال شبانه، که می تواند منجر به از دست دادن خواب و حتی بی اختیاری شود. داروهای دیابت نیز می توانند باعث اسهال شوند.

درد شکم

درد شکم می تواند دلایل مختلفی داشته باشد و درمان دیابت زمینه‌ای یا سایر مسائل می تواند کمک کننده باشد. برای کسانی که درد شدیدتری را تجربه می کنند یا اگر با درمان بهتر نشد، داروهای تجویزی ممکن است استفاده شوند.

نکاتی برای مدیریت مشکلات گوارشی مرتبط با دیابت

هیچ درمانی برای این مشکلات گوارشی وجود ندارد.

مدیریت سطح قند خون می تواند به پیشگیری یا به تاخیر انداختن مشکلات گوارشی کمک کند.  افراد مبتلا به دیابت بهتر است وعده های غذایی مکرر و کوچک که چربی کمی دارند استفاده کنند. چربی و وعده های غذایی بزرگ می توانند تخلیه معده را به تاخیر بیندازند و علائم را بدتر کنند همچنین این افراد باید آب فراوان بنوشند. افراد باید قبل از مصرف هر گونه داروی بدون نسخه یا مکمل‌های غذایی با پزشک و داروساز خود مشورت کنند همچنین افراد مبتلا به دیابت باید از مصرف سیگار و الکل خودداری کنند و در صورت مصرف سیگار اقدام به ترک آن کنند.

تغییرات رژیم غذایی

هنگامی که افراد دیابت دارند، یکی از بهترین راه‌ها برای کمک به کنترل علائم گوارشی، تغییر زمان و نحوه غذا خوردن است. افراد  به جای سه بار در روز، می توانند شش وعده غذایی کوچک داشته باشند. در این صورت افراد غذای کمتری در معده خود خواهند داشت، بنابراین احساس سیری نمی کنند. خروج غذا از سیستم گوارش نیز آسان‌تر خواهد بود.

افراد مبتلا به دیابت باید به بافت غذا هم توجه کنند. مایعات و چیزهایی که به راحتی هضم می‌شوند برای مصرف خوب هستند همچنین افراد باید از مصرف غذاهایی که چربی بالایی دارند، که می توانند هضم را کندتر کنند، خودداری کنند.

منابع علمی:

https://www.webmd.com/diabetes/diabetes-and-gastroparesis

https://www.cdc.gov/diabetes/diabetes-complications/diabetes-and-digestion.html

https://www.verywellhealth.com/diabetes-gi-issues-6742782

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *